framtidspris

Vid UF-mässan för Fyrbodalsområdet som gick av stapeln i Vänersborgs nya Arena strax före Påskhelgen utsågs Entreprenörsarenan vinnare av det speciella Framtidspriset. Pristagare blev Niklas Moe från Uddevalla. Han har skapat ett eget program av kläder för rörelsehindrade personer. Niklas som går Omvårdnadsprogrammet på Östrabogymnasiet har gjort en mycket smart lösning med hjälp av slitsar och kardborreband på ställen som gör det lätt att dra på/av sig kläderna.

Då kan rörelsehindrade med hans kläder klä sig snyggt till festliga tillfällen utan att det blir alltför arbetsamt för eventuella assistenter eller användaren själv. Prisutdelare var Bo Lennernäs som sitter i Entreprenörsarenans styrelse och har varit med som en av initiativtagarna från start. Han delade ut en check på 5000 kronor till Niklas vid en ceremoni under eftermiddagens samling i Vänersborgs Arena.

Bo tryckte på Niklas Moes entreprenörskap som utgår från ett stort behov. Niklas kombinerar innovativt tänkande med affärsmässighet som kan ge expansionsmöjligheter på en nästan outvecklad marknad framöver. Hans ambition att driva företaget vidare även efter UF-tiden är avgörande för att han får Framtidspriset och vi önskar honom och hans företag lycka till i fortsättningen.