prins daniel gruppbild ungdomar

Från vänster: Alex Hermansson, Erik Bertilsson, Yousef Mehamedi, Sebastian Larsson, Johan Olausson, Prins Daniel, Kevin Nilsson, Maria Fagerberg, Jesper Lidqvist, Robin Eriksson

I samband med Kronprinsessparets tvådagarsbesök i Västra Götaland besökte Prins Daniel och Landshövding Lars Bäckström med fru Ann-Christin den ideella föreningen Entreprenörsarenan i Uddevalla.

Vid ankomst till Entreprenörsarenan i Högskolecentrums lokaler välkomnades Prins Daniel och Landshövdingsparet av Entreprenörsarenans ordförande Lennart Olausson varvid verksamhetsledare Veronica Rosén presenterade Entreprenörsarenan och dagens program med fokus på Unga entreprenörer och UF-företag.

De unga innovatörerna fick under besöket chansen att presentera sina idéer och innovationer för Prinsen och Landshövdingsparet, där innovatörerna även fick tips och råd från Prins Daniel angående entreprenörskap samt att utveckla och driva företag.

- Det var lite nervöst innan presentationen och det kändes lite overkligt när vi skulle presentera vår produkt för Prins Daniel och Landshövdingsparet, men det gick jättebra, säger Yousef Mehamedi, en av killarna bakom innovationen Treeangel.

Veronica Rosén på Entreprenörsarenan var mycket glad för det givande besöket.

- Vi ser mycket energi och idérikedom hos de unga innovatörerna och vi är säkra på att besöket av Prins Daniel och Landshövdingsparet ger ännu mer inspiration och uppmuntran till fortsatt arbete, berättar Veronica Rosén.

Även ordförande Lennart Olausson var nöjd med dagens besök.

- Vi är mycket stolta att Prins Daniel uppmärksammade och uppskattade Entreprenörsarenans arbete för unga entreprenörer, säger Lennart Olausson.

UF-företag som presenterade sig och sin produktidé var:

Treeangel – designat grytunderlägg
Alex Hermansson, Sebastian Larsson, Erik Bertilsson och Yousef Mehamedi från Östrabo Gymnasieskola Teknikprogrammet.

BuppleUp – adapter till kolsyremaskiner
Robin Eriksson, Jesper Lidqvist, Kevin Nilsson, Johan Olausson från Östrabo Gymnasieskola Teknikprogrammet.

Unga Entreprenörer som presenterade sig och sin produktidé var:

Maria Fagerberg, som presenterade sin och Marie Abrahamssons produktidé för barnvagnar.

Carolina Lönngren, som driver sitt egna företag "By.Carolina Lönngren" med design och tillverkning av plexiglassmycken. Carolina kunde tyvärr inte själv presentera sin innovation på grund av sjukdom.

entreprenorsarenan prins daniel gruppbild

Från vänster: Ann-Christin Bäckström, Lennart Olausson, Prins Daniel, Veronica Rosén, Anders Brunberg, Lars Bäckström.